DE FINESTE PAPIRTRÆRNE LAGER DU (NESTEN) SELV

Forrige uke kom jeg over noe av det fineste jeg har sett av papirdekorasjoner, både Trendenser og Husligheter i Sverige viste de vakre pressebildene fra Fabulous Goose. Grantrær, kongler og kvister av misteltein laget av papir, settes sammen hjemme på kjøkkenbordet og vips har du fine juledekorasjoner. Jeg ble nysgjerrig på hvem som står bak dette og fikk en liten snakk med danske Valentina Albæk som driver Fabulous Goose i Sverige.

051216_2

Kolleksjonen med DIY-kits er designet av den danske illustratøren og papirkunstneren Theresa Jessing, og idéen fikk Valentina da hun observerte hvordan Theresa klippet et juletre for hånd. Hva om alle kunne klare å lage like vakre dekorasjoner, også de med litt mindre tålmodighet som Valentina selv (og undertegnede..). Resultatet ble DIY-kits der man enkelt setter sammen delene selv med de verktøy man vanligvis har i kjøkkenskuffen. Åpne pakken – kos deg med prosessen – og nyt resultatet etter femten minutter. Trærne finnes både som en stående og en hengende variant, konglene og mistelteinen henges opp. Og alt er produsert i Danmark av miljøsertifisert papir.

051216_4

Jeg elsker de sarte fargene på dekorasjonene fra Fabulous Goose, mer skandinavisk julepynt finner man vel ikke? Vakkert, sanselig og så fint å sette seg ned og pusle sammen med barna. Valentina selv har høyt fokus på det estetiske, på at fargene og designet skal være tidløst slik at produktene kan tas frem år etter år. De hengende trærne kan foldes sammen og enkelt pakkes ned frem til neste jul.
(Bildet under viser Valentina Albæk og et av hennes tre barn hjemme i forbindelse med fotograferingen av fjorårets kolleksjon.)

051216_5

foto via Fabulous Goose 

Elisabeth

// Last week I came across some beautiful photos of different paper decorations from Danish/Swedish Fabulous Goose via Trendenser and Husligheter. The DIY-kits of trees, cones and a misteltoe is the result of a collaboration between the danish illustrator and paper artist Theresa Jessing and founder of Fabulous Goose, Valentina Albæk. The paper is pre-cutted and you can make the decorations at home in fifteen minutes. No need for scissors, and the result i s guaranteed. Perfect for inpatient souls like myself.. //

 

2 Comments
 • Elizabeth Devik

  5. desember, 2016 at 20:41 Svar

  De er fine juletrær. Hvor kan jeg kjøper disse papirtrærne?

  • Elisabeth // elisabethheier.no

   Elisabeth // elisabethheier.no

   5. desember, 2016 at 21:30 Svar

   De kan kjøpes direkte fra nettbutikken til Fabulous Goose, de sender til Norge (link i blogginnlegget, evt på Norrgavel her i Oslo.

   Elisabeth

Post a Comment