VÅRENS TENDENSER HOS HOUZ

050217_01

Sponset innlegg
La oss ikke snakke om trender men heller om tendenser, varighet og interiør av god kvalitet. For det er kanskje noe av det viktigste vi ser fremover, vi ønsker rett og slett ikke å omgi oss med like mange ting, og bevisstheten rundt design og fremstillingsprosess er høy. Jeg sier meg så absolutt enig i det, og hos Houz ser jeg akkurat det samme. De satser på god design, kvalitet og holdbarhet. De fine nye utstillingene i butikken understreker dette og her er det så mye inspirasjon å hente, både i møbelmiks, farger og materialer.
Bord fra Handvärk, stoler fra Menu, &tradition, Gubi og Please Wait To Be Seated, teppe Moore fra &tradition, lampe Petit Friture, lysestake og bolle fra By Lassen, vase fra Lyngby. Veggen er malt med fargen LADY 8479 Evergreen. 

050217_2

Den grønne trenden slipper heldigvis ikke taket og vi ser alt fra trær innendørs som rager nesten opp under taket til små planter med eget drivhus for de som overhodet ikke har grønne fingre. Det kommer stadig spennende bøker om temaet og det er slett ikke vanskelig å skape små oaser av grønt selv om du bare har en vinduskarm tilgjengelig. Det er noe eksotisk med store grønne planter innendørs samtidig som de skaper et lunt og hyggelig inntrykk. Jeg har en stor bananplante på ønskelisten min for våren, og nei – jeg tror ikke vi blir lei det grønne med det samme.

050217_3

050217_10
1. Potter med fin form, Rimm fra By Lassen, finnes i flere størrelser og farger. 2. Pikaplant, her har du planten som kontinuerlig resirkulerer luften og vannet den har tilgjengelig, og du behøver aldri å vanne den. Tilgjengelig i nettbutikken fra mars. 3. Well watering can, designet av Anderssen & Voll for Menu. 4. Forstøver fra Haws og kombinert skjærebrett/urtepotte fra Menu. 5. Vakre leirkrukker fra Bergs potter, lages i Toscana. 6. Green Home Book/New Mags av finske Susanna Vento.

050217_4

De typiske lyse skandinaviske tresortene ses oftere sammen med varme og gjerne brente farger. Krydderfarger som rust, gult, og brunt. Vi vil omgi oss med varmere og mer vennlige farger, og denne tendensen henger sammen med den grønne trenden vi varmt har omfavnet. En spennende kontrast til de sort/hvite interiørene som har regjert de siste årene.
Sittebenk fra Woud Design, Rice and Shine speil fra NewWorks, garderobe Tojbox fra Woud Design, potter Skagerak og Bergs potter, vegglampe Mantis BS3 fra DCW Editions, velurputer Houz. Veggen er malt i fargen LADY 2995 Dusty Red. 

050217_5

050217_6

Om man ikke går all inn og maler veggene i de varme, brente nyansene kan man fint tilføre nyansene i et lyst interiør og. Naturmaterialer som rattan, ull, lær og tre gir ikke bare de rette fargene men også teksturer som gjør uttrykket varmere og mer vennlig. Charlottenborg stol fra Sika Design, et av Arne Jacobsens tidligste design fra 1936. Ottoman fra Sika Design, magasinholder fra Skagerak, Spade stol designet av Faye Toogood/Please Wait To Be Seated, hylle Woud Design, konsollbord fra Skagerak, gulvlampe Grashoppa fra Gubi

 

050217_121. Spade Chair/Please Wait To Be Seated, 2. Mantis vegglampe BS5 BB, DCW Editions, 3. Brettbord/Skagerak, 4. Vakker keramikk fra Mette Duedahl, 5. Speil/Skagerak, 6. Teppe/&tradition, 7. Sittebenk/Woud Design.

050217_7

Innen den moderne formen for 30-tallets Art deco-stil finner vi luksuriøse materialer, skinnende metaller og designklassikere. En form for nedtonet luksus, om man ikke tar stilen helt ut men heller satser på noen få elementer som aldri vil gå av moten. Velur, glass, marmor, krom og vakkert dekorerte puter i dype og vakre farger.
Sofa/Gubi, TS lounge table/Gubi, Pedrera gulvlampe/Gubi, speil/Gubi, Semi pendel i krom/Gubi, TS konsollbord/Gubi. Veggen er malt i LADY 1145 Band Stone.

050217_8

050217_11

foto og collager ©elisabeth heier

1. Speil designet av Jacob Gubi/Gubi, 2. Pendellampe Multi-Lite/Gubi, 3. Kubus 8 i messing/By Lassen, 4. Mategot lounge table/Gubi, 5. Karamellfarget velurpute/Houz, 6. Velurpute Sapphire/Houz, 7. Deep dive Seahorse pute/Patch NYC, 8. Pedrera gulvlampe/Gubi, 9. Modern Line sofa/Gubi

Elisabeth

 

 

No Comments

Post a Comment