DANSK DESIGN TIL STUDIO KVÄNUM

141016_2

Torsdag inviterte Studio Kvänum her i Oslo til pressefrokost for å presentere tre nye danske brands hos seg. Jeg har fulgt med både Københavns Møblesnedkeri, Anour og Overgaard & Dyrman en god stund og er så glad for at disse nå er blitt litt mer tilgjengelige for oss som bor i Norge. Godt håndverk, lidenskap til faget og den danske designånden er felles for alle tre og da er det kanskje ikke så overraskende at nettopp Studio Kvänum er deres reprentant i Norge, selve symbolet på kvalitet og godt håndverk..

Overgaard & Dyrman (over) var allerede et faktum da Jasper og Christian studerte design sammen. Mens de fleste studentene tilbrakte studietiden foran skjermen holdt Jasper og Christian på i verkstedet på Københavns Designskole med sine prototyper og i 2014 ble debutkolleksjonen Wire lansert. Wire er en kolleksjon raffinerte møbler med gjennomførte detaljer og håndlaget finish. Wire er en hyllest til metallhåndverket og tradisjonelle salmakertradisjoner, fremstilt med nåtidens teknologi. Kolleksjonen består av en stol, en loungestol, en sofa, en barstol og et lavt bord. Understellet har referanser til det Eames sitt velkjente stolunderstell, men det er noe med Overgaard & Dyrmans design som er så elegant og sofistikert at det skiller seg fra alt annet jeg har sett tidligere. Og håndverket.. Christian og Jasper sier seg ikke fornøyd før alle detaljer er perfekte, og når hver spile i stolene er håndsmidd tar det tid å lage et eksemplar. Alt tar tid når et brand skal bygges fra bunnen og disse guttene gjør det så riktig. Ingen kompromisser på kvalitet, en masse lidenskap til faget sitt og produkter som kvalifiserer som fremtidige klassikere. På toppen av min endeløse ønskelisten, igjen.

141016_3

Lampene fra Anour finnes også hos Kvänum, hos Lampestudio som er en del av butikken. Arash Nourinejad (over) – arkitekt og grunnlegger av Anour er gründeren med de lysende idéene. Anour betyr lys på Farsi, og brandet står for den høyeste kvalitet av håndverk. Det er alltid noe nytt og spennende fra Arash, enten det er en lampemodell, nye og spennende detaljer som er utviklet og er vi heldige settes noen av møblene han designer i produksjon også. De vakre lampene er et resultat av en idé om en lampe med kompromissløs design, høy funksjonalitet og som skulle lages av materialer av den beste kvalitet. Metallene Arash benytter i produksjonen eldes vakkert og den børstede messingen f.eks er aller, aller finest når den får det patinerte uttrykket etter lang tids bruk og mennesklige avtrykk. Som både Overgaard & Dyrman og Københavns Møbelsnedkeri foregår all produksjon av lampene i København, i den danske designtradisjonens ånd. Hvert produkt lages med fokus på bærekraft i designet, produksjon og teknologi. Jeg brukte en lampe fra Anour på dette prosjektet og jeg skulle gjerne hatt lampen svevende over mitt eget spisebord..

141016_1

foto leverandørene / collager © elisabeth heier

Københavns Møbelsnedkeri er kanskje mest kjent for de fine kjøkkenene de leverer, men de lager også noen veldig fine møbler og de fås nå hos Studio Kvänum. Håndverk, håndverk, håndverk. Og en hel masse lidenskap. Igjen.. All produksjon midt i København, i et verksted de selvfølgelig holder på å vokse ut av men som huser en gruppe superdyktige håndverkere og designere med grunnlegger Kim Dolva og partner Søren Bech Jespersen i spissen. Kim er opprinnelig gitarmaker, Søren er møbelsnekker og detaljfokuset er godt synlig i møblene fra KBH. Som festet på de fine speilene (øverst høyre), de vakre detaljene i Dedar sofa og det aller nyeste – skap kledd med lær. Hvem skulle tro det kunne bli så lekkert?

Elisabeth

 

// Studio Kvänum here in Oslo launched this week their new Danish brands, Overgaard & Dyrman, Anour and Københavns Møbelsnedkeri. So thrilled these up and coming Danish designers has an representative in Norway. And yes, it´s something from everyone of them on my very expensive wish list.. //

 

 

2 Comments
 • Ana Ullrich

  15. October, 2016at18:14 Reply

  Fantastisk artikkel om noen virkelig inspirerende produkter. Jeg har mange magasinutklipp om Københavns Møbelsnedkeri. Materialer og fargenyanser som de bruker slår rett et sted mellom hjerte og magen min! Alle designere som du nevner kommer til å være store navn i møbeldesign historie, akkurat som Jacobsen, eller F. Hansen i dag.

  • Elisabeth // elisabethheier.no

   Elisabeth // elisabethheier.no

   15. October, 2016at18:26 Reply

   Så hyggelig å høre at du likte artikkelen Ana. Jeg er helt enig, jeg tror også disse tre er med å formgi fremtidens klassikere.
   Og ja, materialene og fargene KBH bruker er virkelig fine!
   Hilsen Elisabeth

Post a Comment