DE TI MEST STILTE SPØRSMÅLENE PÅ BLOGGEN

010516_1

Lurer du på noe om interiøret mitt er det stor sjanse for å finne svaret her. Jeg har nemlig samlet de ti mest spurte spørsmålene slik at det skal være lettere for dere å finne svaret. Og både betonggulv, kjøkkenbelysning og veggfarger er med.

1. Hvor er hyllen på kjøkkenet fra? Hyllen er laget av møbelsnekker. Prinsippet er det samme som Ikeas Lack-hylle, med skjult veggfeste. Hyllen er laget av en mdf-plate, opphenget laget av smed.

2. Hvor er spottene i taket på kjøkkenet fra? Spottene er fra Wever Ducré, og er desverre tatt ut av sortimentet siden jeg kjøpte de. Delta Light har lignende (og mange andre fine!).

3. Hva er benkeplaten på kjøkkent laget av? Benkeplaten er støpt og pusset betong. Oslo Betonginteriør har laget den etter mål og tegninger fra meg. Den er behandlet med klar epoxy slik at den er motstandsdyktig mot fukt og enkel å vedlikeholde. Platen er tung og det anbefales å velge kjøkkenskap med ekstra forsterkning for å bære en slik plate. Til gjengjeld får du en benkeplate som er solid, med en levende overflate og den er supergod å bake på.

010516_3

4. Hvor er skapet i gangen fra? Skapet er satt sammen av tre kjøkkenskap fra Ikea. Jeg har brukt skap fra Ikeas kjøkkenserie Metod, og størrelsen er B 40, D 40, H 60. Øverst er det en liten skuff, nederst et skap. Løsningen finnes ikke i Ikeas katalog, men spør du på kjøkkenavdelingen får du hjelp til å sette sammen en løsning som passer hos deg. Det finnes mange fine innredningsløsninger også til veggskapene for kjøkken som passer perfekt til å lage slike løsninger. Håndtakene er også fra Ikea, jeg har lakkert de sorte. Topp-platen er en dekkside – skåret til for å passe og foliert med marmorfolie fra Panduro.

010516_4

5. Hvor er det kvadratiske sofabordet fra?  Understellet er fra et Hay Tray Table, da jeg gikk lei av den sorte bordtoppen erstattet jeg den med en marmorplate bestilt på mål fra Granitop.

6. Veggfarge i stue og kjøkken? Alle hvite vegger og tak er malt med Lady Pure Color i fargen 9918  Klassisk Hvit (NSC S0500) fra Jotun. Malingen er matt og fin, inneholder ingen ting gult og oppleves ren hvit. Både gulvlister og innerdører er bestilt i samme farge fra fabrikk og ikke i standard farge (Eggehvitt) som ville sett gul ut mot de hvite veggene. Gulvet er også malt i samme farge med tre strøk av Trestjerners Gulvmaling.

010516_5

010516_6

7. Hvilken farge er gutterommet malt med? Den fine grønn-grå fargen er 7163 LADY Minty Breeze fra Jotun. Benbukker til arbeidsbordet er fra Ikea, og bordplaten er en plate fra byggevarehandelen i kryssfinér. Flere detaljer om løsningen finner du her.

010516_8

8. Hvilken farge er gråfargen soverommet er malt med? Dette er 1269 Demring fra Jotun LADY. Ikke for varm, ikke for kald men en myk og behagelig grå farge. Flere detaljer om farge og nattbordene som er malt med samme farge her.

010516_9

9. Hva er fremgangsmåten for å få støpt et betonggulv? Betong er et vakkert materiale, og kanskje det aller fineste jeg kan tenke meg å ha på et baderomsgulv. Betongen er bestilt fra Unicon der du kan få en rekke forskjellige farger og tilslag av ulike typer stein i blandingen. Fra helt lyst betonggulv med tilslag av marmor (som er helt nydelig!), til sorte eller fargede varianter. Denne blandingen er laget av Kilemoen hvit sand, noen få prosent sort pigment og så lite tilslag av stein som mulig. Det kan heller ikke slipes for mye på gulvet om du ønsker en rolig overflate slik som det er her. Slipearbeidene ble utført av Oslo Betonginteriør og du kan lese mer om hvordan badet ble renovert og hvordan gulv og vegger er bygget opp her.

010516-i

10. Dagsengen i stuen, hva er den laget av? Skap og dørfronter er laget av møbelsnekker. Lignende løsning kan du lage ved å bruke Ikeaskap. Fire skap á B 60, H 40 og D 60 fra Ikeas kjøkkenserie Metod kan benyttes. Dybden vil bli noe grunnere enn hva jeg har her, men det er dypt nok for en fin sittebenk med oppbevaring til f.eks kjøkkenbordet. Disse rommer barneleker og det er superdeilig å kunne rydde alt inn der ved dagens slutt. Mer om løsningen her.

010516_10

foto © elisabeth heier

Fant du ikke svar her kan du alltid legge igjen en kommentar eller sende meg en mail. :)
/Elisabeth

The most asked questions about the interior in my home gathered in one blog post. 
1. The shelf in the kitchen? Made of mdf and with suspensions hidden in the wall – similar to Lack from Ikea.
2. Lamps in the kitchen? From Wever Ducré. Similar can be found here.
3. Counter top in the kitchen? Made of concrete by Oslo Betonginteriør.
4. Cupboard in the hallway? Made of three Metod cabinets from Ikea. Size W 40, H 60, D 40.
5. Marble table in the living room? Originally the Hay Tray Table. I got tired of the black table top and repalced it with a marble top from Granitop.
6. Color on the walls in the kitchen and living room? All the white walls in my home is painted with LADY 9918 Classic White from Jotun. The paint is LADY Pure Color, a matt and very beautiful paint. The floors are also painted in the same color but with Trestjerners paint for floors.
7. Which color are the boys room painted in? The beautiful green-grey color is LADY 7163 Minty Breeze from Jotun.
8. The grey color in the master bedroom? LADY 1268 Demring from Jotun.
9. What is the floor in your bathroom made of? The floor is a concrete floor. The softest, most natural and warm floor you can imagine. Though a bit comprehensive to achieve.. but worth it.
10. How did you make the daybed in your living room? Its made by a carpenter, but you can have a similar solution by using Ikea Metod cabinets in size W 60, H 40, D 60.

 

 

2 Comments
 • Anette

  1. August, 2016at16:18 Reply

  Elsker bloggen din! Får mange gode tips og ideer her:) Prøvde å se hvor sofaen din er fra? ;)

  • Elisabeth // elisabethheier.no

   Elisabeth // elisabethheier.no

   2. August, 2016at11:02 Reply

   Takk kjære deg!
   Sofaen er fra Gervasoni, de fører merket både på Bolina og på Ølen Møbel bla.a.

   Elisabeth :)

Post a Comment