INTERIØR OG DESIGNMESSEN I BERGEN 2018

Annonse i samarbeid med Interiør og Designmessen i Bergen
(Advertisement for the Norwegian Design Fair in Bergen, following text in Norwegian) 

Endelig er det i september klart for ny Interiør og Designmesse i Grieghallen i Bergen og årets konsept og program ser bedre ut enn noensinne. For meg har høydepunktet tidligere år vært fagfrokosten med Tendens Talk. Møte både gamle og nye venner fra bransjen, høre inspirerende historier fra foredragsholdere og gå derfra og videre på messen med et solid påfyll inspirasjon. På listen over de vi får høre fra under fagfrokosten står både stylist Kirsten Visdal, Bo Bedres redaktør Cecilie Molvær Jørgensen, designer Morten Skjærpe Knarrum, stylistduoen Sundling & Kickén, poet Trygve Skaug og stylist Per Olav Sølvberg med fler. Hele programmet for Tendens Talk finner du her, og både Katerina (Only Deco Love) og jeg er også invitert på scenen for å snakke under frokosten.


Som tidligere er det Trude Vaaga og Tendens som står bak messen mens stylist Siw Haveland står for designregien sammen med AD Hilde Mork, Laurie Poast, Einar Nilsson og fotograf Tove Lise Mossestad. Årets messe har et spennende visuelt uttrykk og jeg gleder meg til å se hvordan dette er tolket i Grieghallen. Nytt av året er at messen holdes i Grieghallens 1. og 2.etg med sitt moderne arkitektoniske uttrykk som utgangspunkt for den visuelle profilen. Siw Haveland forteller at Grieghallens opprinnelige interiørarkitektur gjør rommene spennende å utforske. Den består av rå betong, sorte steingulv, hvite linjer og store vindusflater.

Årets messe i Bergen har valgt å ikke ha et tema, for ikke å tvinge messen i en spesiell retning. Målet er formidle design og interiør på en mer naturlig og folkelig måte. “Det er på tide å tenke nytt. Tendensene i samfunnet skifter raskt og det meste er tilgjengelig. Tidsånden vi lever i gir rom for interaktive tolkninger i utstillingene på messen. Dette er spennende både for besøkende og utstillere. Genuine møter mellom mennesker som utforsker  samspill med noe eller noen er en opplevelse som vi ønsker å legge til rette for på messen. Vi har valgt å kalle det for MINDLESSNESS i praksis. Vil du skape en form, dvele ved puffen mens du teller lyspærer, berøre varm struktur eller bare samspille med noen, er høstens messe riktig sted. Mingleområdene på messen vil bli moderne. Fantasi og stillhet er ord vi leker oss med. Formspråket er i endring og messehallen skal bære preg av et sterkt kunstnerisk formspråk.” Siw Haveland.

Mange av foredragene fra tidligere års Tendens Talk sitter fortsatt sterkt i minne hos meg. De personlige møtene med designere, kreative mennesker og historiene de forteller. Fokuset på det norske og nordiske og hva vi har å komme med. Talent og kunnskap dele i rikt monn under messen.

Praktisk informasjon og påmelding til messefrokosten med Tendens Talk lørdag 22. september finner du her, samt gode tilbud på overnatting i Bergen under messehelgen 21.-23. september. Frem til 1.mai kan du benytte deg av kampanjetilbudet på fagfrokosten inkludert inngang til messen hele helgen for kun kr 850,- (ordinær pris 1250,-) Vi ses i Bergen!

Styling: Siw Haveland, foto: Tove Lise Mossestad, AD: Hilde Mork

 

Elisabeth

 

No Comments

Post a Comment